Optioneel is het mogelijk om een badge printer, naast het toestel te plaatsen; dus niét geïntegreerd. Maar dat ziet er niet professioneel uit en dit is dan ook niet de aanbevolen keuze.

Toepassingen

Talen - De toepassing is beschikbaar in 3 talen (NL FR EN). Andere taal kan tegen een méér-prijs.

Live Video Communicatie - waarbij de receptionist zich in een andere locatie bevindt en de gast ontvangt d.m.v. een hoge kwaliteit beeldspraakverbinding.

Registratie - Dit kan door de gast zelf of door de receptionist. De gast wordt hierdoor in het bezoekers-logboek ingeschreven. De gegevens van de bezoeker (naam, voornaam, bedrijf, nummerplaat en naam van de contactpersoon d.m.v. selecteren uit een dropdown) worden door de server slechts 48 uur bijgehouden maar kunnen voor het wissen aan de klant worden overgemaakt (voor historische rapportage doeleinden). Bij vertrek, kan de gast, de gastheer of de receptionist, de gast uitschrijven (op basis van de naam van de bezoeker). Dit houdt geen integratie in met de toegangscontrole.

Notificatie - Bij de registratie van de gast, ontvangt de gastheer een SMS en email. In de email is een link die de gastheer dient aan te klikken om ontvangst van de boodschap en ophalen van de gast te bevestigen. Indien deze link niet binnen 1 minuut wordt aangeklikt, wordt een verbinding gemaakt met de receptionist, die de gast verder assisteert. Om deze notificatie mogelijk te maken dient de klant een .csv lijst van de medewerkers ter beschikking te stellen met naam, voornaam, email en GSM. Dit kan de klant, manueel en occasioneel overmaken ( drag-and-drop naar een beveiligde server) OF dagelijks, automatisch vanuit de Directory van de klant ( naar een SFTP cloud server).

Reporting - het systeem genereert .csv lijsten die u kunt downloaden in uw rekenblad om zelf statistieken, grafieken, tabellen en overzichten te maken. Dat geeft inzicht in het aantal en type bezoekers, tijdstippen van aankomst en vertrek, wachttijd alvorens een receptionist de verbinding tot stand bracht, duurtijd van de verbindingen en tevredenheidsoverzicht van de gasten.

Branding - de beeldschermen kunnen worden aangepast aan de huisstijl van de klant. Het volstaat dat de klant een .png (1280 x 720 Landscape) overmaakt. Op die manier kan een klant zijn eigen logo, kleuren, visual, fonts enz… gebruiken.

Instapmodel

Indien de klant met budgettaire beperkingen wordt geconfronteerd, kan een ‘instapmodel’ worden aangeboden. Dit biedt dezelfde toepassingen als de Standaard (zie hoger) maar de hardware is eenvoudiger en minder robuust. Het betreft een 21’ aanraakscherm met ingebouwde camera, microfoon en speaker. Dit apparaat is ook beschikbaar in desktop en muur-bevestiging uitvoering. Om veiligheidsredenen (cyber security) wordt een op-maat gemaakte, kunststof afscherm-kap gebruikt waardoor de in / uitgangen (USB, HDMI,.) niet toegankelijk zijn voor onbevoegden. Bovendien worden ook de USB ingangen fysisch geblokkeerd. Op gebied van ‘branding’ kan deze kap (wit op onderstaande afbeelding) in andere kleuren worden uitgevoerd (keuze kleuren is evenwel beperkt). Ook bij dit model, kan de optionele badge printer, nààst het toestel worden geplaatst, maar dit oogt niet echt professioneel.

Premium

De Premium versie biedt alle functionaliteiten van de Standaardversie (zie hoger), maar kan worden uitgebreid met méér functies.

Voor-registratie : bij deze toepassing, hoort een URL waarbij de ‘gastheer’ het eigen email adres, het email adres van de gast(en) én de taalkeuze in geeft. De gast ontvangt een standaard – op voorhand opgemaakte - email (in gekozen taal) met bezoekdetails (parkeren, openbaar vervoer, toegang, enz…). In die mail is ook een QR code opgenomen, met verzoek aan de gast om deze te scannen aan de receptie-kiosk. Bij het scannen, wordt de bezoeker geregistreerd, de gastheer ontvangt een notificatie via SMS en email (zie hoger) en een on-screen boodschap (tekst + visual) of een A.I. avatar informeert de bezoeker (telkens in de juiste taal) dat iemand hem / haar komt op halen en eventueel andere instructies.

Op deze afbeeldingen, de 2 configuratie’s (muurbevestiging en desktop) met de ingebouwde QR scanner.

DESKTOP

WALLMOUNT

Identificatie d.m.v. eID kaart

De gast brengt de eID kaart in en het systeem gebruikt de naam en voornaam om de bezoeker te registreren en de badge af te drukken.

Gedrukte badges

bij registratie door de gast of door receptionist, kan een zelfklevende badge worden afgedrukt.

Passport Scanner

in de voet kan – samen met de badge printer – ook een (optional) passport scanner worden ingebouwd. Samen met de beveiliginsmethodes (gebruik van 3 soorten licht voor controle op vervalste paspoorten) is er ook een ‘abonnement’ voor de controle van de passports (‘echtheidskenmerken’) voor extra controle op de echtheid van het document.

Op deze afbeelding van de Premium een voorbeeld met volgende componenten : aanraakscherm, camera, microfoon, speaker, QR scanner, paspoort scanner en badge printer..

De Voet

De apart te verkrijgen voet kan ook worden gebruikt zonder de Badge Reader en /of Paspoort scanner. Sommige klanten verkiezen een ‘floorstand’ om esthetische redenen of om praktische redenen (vb. geen geschikte desk beschikbaar om het toestel op te monteren of geen mogelijkheid om aan de muur te monteren). M.a.w. het inzetten van de paspoort scanner en/of badge printer is geen vereiste om de voet apart te kunnen verkrijgen. Hieronder een afbeelding hoe de Premium er uit ziet met een ‘lege’ voet.

OPTIES

Openen deur

d.m.v. het inzetten van een microprocessor, kan een deur op afstand worden geopend. Dit kan automatisch (vb bij registratie) of kan door de receptionist in de andere locatie (van uit de agent user interface).

De deur van de klant moet zijn uitgerust met een electrisch slot. Van uit de cloud wordt – d.m.v. een kabel netwerkverbinding – geen WiFi – een (https) signaal gestuurd naar de microprocessor (dat kan door de receptionist of door het automatisch programma) . Vanuit de microprocessor wordt vervolgens de relay van dat deurslot aangestuurd. Het betreft een enkelvoudig ‘droog’ contact en dit houdt geen integratie in met een toegangscontrole systeem. Er zijn 2 relays voorzien in de microprocessor.

Vandalisme

Voor locatie’s waar ruwer wordt omgesprongen met de apparatuur, kan de voet worden verzwaard, zodat het moeilijker wordt om de kiosk omver te duwen.

De voet kan bovendien ook worden verlijmd én extra worden verankerd in de vloer a.d.h. van 4 bouten.

De zuilen kunnen ook worden uitgevoerd in anti-graffiti-lak. Dat is een lak met een zeer glad oppervlak waardoor vuil/graffiti niet goed hecht en makkelijker te verwijderen is. Het aantal beschikbare kleuren is beperkt.

Branding

De beeldschermen kunnen worden aangepast aan de huisstijl van de klant. Hiervoor dient de klant de nodige content aan te leveren.

Ook de kiosk kan worden aangepast aan de huisstijl. Hieronder drie voorbeelden.

OVERZICHT FUNCTIONALITEITEN
Base INSTAP PREMIUM
3 talen x x x
Live Video Verbinding x x x
Registratie x x x
Notificatie x x x
Reporting x x x
eID reader   x
Voor-registratie (QR scanner)   x
Badge printing Desktop Desktop Inbouw
Paspoort scanner   x
Deur-opening x x x
Branding x x x
Vandalisme x   x