GRATIS TEST 14 DAGEN

MEDEWERKERS BEMANNEN UW RECEPTIE VAN OP HUN WERKPLEK EN STAAN IN VOOR EEN PERSOONLIJK ONTHAAL

DE 'LIVE VIRTUAL RECEPTIONIST' VERBETERT UW SERVICE EN VERLAAGT UW KOSTEN

Deze toepassing die is gebaseerd op de nieuwste technologieën laat toe om uw Onthaal op afstand te bemannen d.m.v. interactieve live video communicatie. De techniek – die specifiek werd ontwikkeld voor de ‘receptie-op- afstand-toepassing’- verbetert uw productiviteit en verlaagt uw kosten aanzienlijk.

Eén van de unieke karakteristieke eigenschappen is, dat de medewerker de bezoeker écht, recht in de ogen kan aankijken; dankzij een gepatenteerde oogcontact techniek. Echt oogcontact is niet mogelijk met andere video-communicatie technieken. Gealigneerd oogcontact maakt hét grote verschil voor een warm en natuurlijk, menselijk contact.

Het onthaal is 100% persoonlijk. De ‘onthaalmedewerker’ in de andere locatie hoeft niet over een speciaal werkstation of software te beschikken. Het volstaat dat de gast drukt op het aanraakscherm om de verbinding tot stand te brengen met een receptionist die zich in een andere locatie bevindt.

De live P2P video-verbindingen zijn beveiligd door versleuteling en andere technieken en verlopen niét via een server. Documenten die op afstand worden overgemaakt, zijn veilig. U kunt er bovendien voor opteren om een privé cloud server te gebruiken, die niét wordt gedeeld met anderen. Daardoor kunt u de beveiliging nog verder optimaliseren.

Het systeem maakt gebruik van de meest recente video- en internettechnieken en is niet vergelijkbaar met ‘legacy’ systemen zoals Skype of video- conferencing of telepresence. Daardoor geen ‘lipsync’ problemen of storende, opmerkbare vertragingen.

Dankzij de dynamische ‘routing’ wordt uw bezoeker automatisch verbonden met dié medewerker die nù beschikbaar is én die het meest geschikt is voor déze oproep (vb op basis van talkenkennis of andere vaardigheden). ‘Idle’ time (leeglooptijd) van de onthaalbediende en wachttijden behoren tot het verleden.

OPEN SYSTEEM

De open architectuur laat soepele én veilige integratie toe

Het systeem is open en kan worden verbonden met bestaande ICT systemen en databanken. Daardoor kunnen vb. reserveringen en betalingen worden geïntegreerd in de toepassing. De integratie met de ‘back end’ verloopt d.m.v. API’s en webservices.

Ook de integratie van de front-end is volledig ‘open’ en vrijwel élk type rand-apparatuur kan worden ingezet (printers, scanners, authenticatie,enz..) . Van op de andere locatie, kan de receptionist printen, scannen, badges of zelfs magnetische sleutels uitgeven , deuren openen, enz.. M.a.w. vrijwel alles wat een receptionist-ter- plaatse kan doen voor de gast, kan ook op afstand.

Bovendien, kan dezelfde receptionist - gebruik makend van dezelfde desktop of workstation - de klant ook bedienen, op diens mobile of desktop. .. Deze ‘multi-channel’ architectuur kan een nieuwe dimensie geven aan uw dienstverlening

Het systeem beschikt ook over een Reporting Module voor gedetailleerde, statistische rapporten : wie heeft zich wanneer aangeboden, wachttijden, tevredenheidsindex v.d. klant , enz. Deze informatie verschaft controle aan het management en helpt de processen blijvend te optimaliseren.

Download de leaflet van de veelzijdige NextGenKiosks™

MODELLEN

Hoewel Kiosks vaak op-maat worden gemaakt, zijn er ook tientallen verschillende, standaard modellen zuilen beschikbaar. Hieronder een paar populaire modellen.

Basic

De 'Touch' of ‘Basic’ is het instapmodel. Het betreft een 21’ tot 27’ aanraakscherm. U kunt deze computer aankopen bij uw huisleverancier. Het apparaat wordt op de balie geplaatst of aan de muur worden bevestigd. U verbindt aan het Internet en wij configureren, op afstand. Klaar voor onmiddellijk gebruik !

MEDIUM-HEIGHT

De 'Medium-Height' zuil is een wielstoel-vriendelijk model met een 32' aanraakscherm. De ingebouwde camera, microfoon en luidspreker, laten een vlotte communicatie toe met de gebruikers. De Kiosk biedt voldoende ruimte voor integratie van scanners, printers, ID kaartlezers, enz... Vervaardigd uit gepoederlakt staal en inzetbaar in publieke locaties.

FULL HEIGHT

De 'Full Height' is een slanke, elegante zuil die in élk interieur past. Beschikbaar in vele kleuren (standaard is wit). Deze Kiosk - vervaardigd uit gepoederlakt staal - maakt gebruik van een 32' aanraakscherm maar kan ook worden uitgerust met een tweede, kleiner aanraakscherm . Deze Kiosk is geschikt voor opstelling in publieke plaatsen en is robuust én uiterst stabiel. Printers, scanners en andere apparatuur kunnen probleemloos worden ingewerkt.

HOLOGRAPHIC KIOSK

De 'InWall' is de meest gebruikte configuratie die gebruik maakt van de gepatenteerde 'Holographical Reality' technologie. De persoon - die zich in een andere locatie bevindt - verschijnt precies alsof die écht fysisch zou aanwezig zijn : levensgroot, in 3D, met oogcontact én zonder enige zichtbare technologie (geen scherm, geen camera, geen speakers,...). Het apparaat (+/- 1 vierkante meter) wordt àchter een muur of wand opgesteld.

Die muur/wand en de achtergrond kunnen worden aangepast met uw huiskleuren, logo's,... Printers, scanners, enz.. bevinden zich ook àchter de muur met doorvoer naar de gebruiker.

De hardware en de software kunnen worden aangepast om tegemoet te komen aan uw precieze esthetische en functionele noden en verwachtingen. De systemen worden gebruikt onder ‘white label’ (t.t.z. ùw naam).

Ongeacht het model waar u voor kiest, staat u in alle gevallen in voor een echt persoonlijk onthaal van uw gasten.

Automatisch Onthaal

De Automatische Receptie laat toe om uw klanten persoonlijk te ontvangen, zonder menselijke tussenkomst. U bepaalt hoever u wil gaan in deze Self Service formule en u kunt trouwens ook combineren met live video-verbindingen met andere locaties. Op maat gemaakt voor ùw omgeving en voor ùw processen.

DOWNLOAD DE LEAFLET

Hoe ù deze nieuwe technologie inzet in uw service-processen, hangt af van uw doelstellingen. Dat kan full-time. Maar u zou het scherm ook énkel kunnen activeren bij afwezigheid. Of énkel buiten de ‘normale uren’ kunnen. Of énkel op ogenblikken dat wachtrijen ontstaan. In alle gevallen, zal de dienstverlening aan uw gasten voortreffelijk zij want deze betrouwbare techniek werkt even persoonlijk als een écht persoon aan de desk. Er kan nu àltijd een receptionist aanwezig zijn als een gast zich aanbiedt, maar die aanwezigheid kan vermeden worden als er géén gast is. Eén medewerker kan een aantal ontvangstbalies op afstand bemannen. ‘On-hold’ functies zorgen voor een minimale ‘perceived waiting-time’ van de bezoekers. Een deel van de taken kan worden overgenomen door de ‘Human Avatar’ vb op piek-momenten of tijdens afwezigheid . De Avatar verwittigt contactpersonen d.m.v. e-mails of SMS.

De receptionist kan van elke locatie opereren. De ‘idle’ time (leeglooptijd) van de receptionist wordt geneutraliseerd en de beschikbare mankracht kan optimaal over verschillende locaties worden ingezet. Bovendien verbindt het systeem – d.m.v. een intelligente, dynamische routing -de bezoeker steeds met de juiste receptionist (vb. op basis van talenkennis of andere criteria.)

Het systeem ondersteunt ook de aanwezige receptionist door ‘er even een collega bij te halen die op een andere locatie is’, om de gasten sneller en beter te bedienen. Wachtrijen worden op deze manier weggewerkt zonder meerkost. De opstelling wordt op maat gemaakt voor ùw situatie. Het arsenaal van ‘building blocks’ om dit te realiseren, is zeer uitgebreid.

Lees méér over de véélzijdigheid én flexibiliteit van deze onthaal totaal-oplossing.

EEN PAAR PRAKTIJKVOORBEELDEN

Eén receptioniste kan meerdere onthaalpunten bemannen. Tijdens de wachttijden (on-hold) wordt nuttige informatie getoond aan de bezoeker of wordt gevraagd zichzelf te registreren. Zowel de Avatar als de Live Receptioniste kunnen uiteraard ook identificatiegegevens lezen en bezoekers registreren, in- en uitschrijven, badges en andere documenten afdrukken, scannen, enz...

De ‘Virtual Live Receptionist’ kan worden uitgerust met A.I. (Artificial Intelligence) . De Avatar boodschap wordt automatisch aangepast aan de specifieke situatie en bezoeker , rekening houdend met aantal bezoekers, geslacht, ouderdom, gelaatsuitdrukkingen, kijk- en bewegingsrichting, rolstoelgebruikers, bezoekers die zich reeds eerder registreerden, handbewegingen, enz...

Interim Agentschappen, bemand op afstand.

In dit clipje (EN) een gedetailleerd en gedocumenteerd voorbeeld hoé een uitzendbureau agentschappen automatisch bedient én op afstand bemant. Het gaat om meerdere locaties en dagelijks worden honderden bezoekers, klanten, sollicitanten, interim medewerkers, leveranciers, enz.. op deze manier – van uit een contact center - verwelkomd en bediend.

Deze techniek wordt vaak gebruikt voor ‘onbemande’ en ‘op-afstand bemande’ Service en Verkooppunten. Zowel in private als in publieke locaties.

Veiligheidsinstructies

Bij het betreden van een industriëel gebouw, wordt vaak aan de bezoeker gevraagd om veiligheidsvoorschriften te bekijken. Meestal hoort daar ook een kleine ‘quiz’ bij om er zich van te vergewissen dat de bezoeker e.e.a. goed heeft begrepen. Het up-to- date houden van deze instructies is een uitdaging, door de frekwente wijzigingen en wisselende omstandigheden. CARSIV™ is een cloud-tool om flexibel én zonder kosten toch doelmatig om te springen met deze problematiek.

DOWNLOAD BROCHURE

HET HOLOGRAPHICAL REALITY™ ONTHAAL

De gepatenteerde ‘Holographical Reality Kiosk™’ is het top-of- the-line model. De persoon -die zich in de andere locatie bevindt - lijkt écht fysisch aanwezig aan de balie : levensgroot, in 3D, er is géén zichtbare camera of beeldscherm. De persoon wordt geprojecteerd in ‘mid-air’ en de meesten hebben niet in de gaten dat de persoon eigenlijk niét écht aanwezig is. Dit is dé meest realistische manier om in een andere locatie via een video-verbinding, te interacteren met een persoon. Dit is niét vergelijkbaar met video-conferencing. Ook voor adembenemende 3D demonstraties (producten, bedrijfsvoorstellingen enz..) met een zeer hoge ‘entertainment’ waarde.

Lees hier méér over Holographical Reality™
  • Uw Virtuele Live Receptionist Service kan in één uur operationeel zijn
  • U zorgt voor de computer, verbindt met het Internet. Wij doen de rest, op afstand.
  • Waarom dit niet proberen om zelf te ervaren wat dit voor ù kan doen ?
  • GRATIS. Er zijn geen verplichtingen; zonder credit-card. Uw e-mail adres volstaat.
Error
Method of connection is empty